Heti Sámán

Őszintén szólva fogalmam sincs, miről is szól pontosan ez a blog. Talán nem más, csak REAKCIÓ. (Kéne erre magyar szó)

Utolsó kommentek

HTML

Friss topikok

Mi a baj Gyöngyöspatán?

2011.05.06. 20:35 | ZeromorphemX | 1 komment

Mert ugye valami bűzlik Gyöngyöspatán. Nem mennék bele most a dolog agyonelemzett részébe. Cigánybűnözés, rasszizmus, kirekesztés, meg a kóchengeres biatorbágyi zsarátnok most más téma. Itt és most az a téma, hogy a Fidesz kormány a bűnözés helyett a bűnözéssel szembeni polgári ellenállást óhajtja elfojtani. EZ a baj Gyöngyöspatán, meg az egész országban is. Lehet itt jönni ilyen baromságokkal, hogy a rendfenntartás állami monopólium, meg hasonlók, de a nagy büdös helyzet az, hogy amennyiben ez nem olyan kontextusban hangzik el a politikusoktól, miszerint: "A rendfenntartás állami monopólium, ezért menjetek csak nyugodtan haza, majd mi elintézzük.", akkor ez kizárólag felháborító arcátlan pimaszság, NEM politizálás, NEM igazságszolgáltatás, NEM rendfenntartás. Márpedig itt a következő hangzott el: "A rendfenntartás állami monopólium, úgyhogy amit mi nem csinálunk meg, az nem lesz megcsinálva.". Kiköltöztetném én az egész bagázst cigánytelepekre, és akkor majd mondják meg nekem, hogy "Ez, na micsoda dolog?!", hogy egy klasszikust idézzek. Mert ha van valami, ami nem megoldás, akkor ez az. Csak hogy tisztán lássunk: ezek az egyenruhás civil szervezetek semmi olyasmit nem csinálnak, amit egyébként ne tehetne meg bármelyik állampolgár bármikor. Állami monopólium bitorlása nem történik, nem is tudnak rájuk verni semmilyen eddig törzskönyvezett cselekményt, amíg ezt magát külön nem törzskönyvezik. Na haladjunk szépen sorjában:

1. Nem történik "állami momopólium" felhatalmazás nélküli végrehajtása, tehát az ilyen sablonmondatokat hajtogatók baromságokat beszélnek.

2. Akikben ez félelmet kelt, azok önnön magukat minősítik ezzel. Bizonyos rétegek számára reális veszély az, hogy nem garázdálkodhatnak szabadon, ha ettől félnek, hát hadd féljenek. További veszélyt senkire nem jelentenek, ez ezért eléggé egyértelmű.

3. Magát a tömeges masírozást cigány csoportok is végrehajtják igen gyakran - bár rendezett sorok alkotására nem nagyon képesek - és amennyiben a szutykos gúnyát egyenruhának vesszük, jó néhány roma baráti kört nyilváníthatunk félelemkeltő mozgalomnak. És ami azt illeti, kevesebb békés honpolgár meri keresztezni az útjukat, mint egy csapat egyenruhás polgárőrnek. Ebben nincs semmi előítélet, csak  legfeljebb annyi, hogy ha statisztikailag két jelenség gyakran fordul elő együtt, akkor az ember az egyik jelenlétében joggal számít a másikra, ha pedig ritkán, akkor nem jut eszébe ilyesmi. Aki érti, mire gondolok, az érti. Aki rasszizmust, kollektív bűnösség kikiáltását, vagy valami hasonló hülyeséget feltételez rólam, az egyszerű lehet, akár egy vonal, és nem fárasztom magam azzal, hogy megmagyarázzam neki, mire gondolok valójában. Mindenesetre a jóravaló cigány emberek számára csak az egyik nehézséget okozza az a gyakran  emlegetett jelenség, hogy a cigánybűnözők őket is ugyanúgy zaklatják. Nagyon lényeges az a momentum, hogy a cigány társadalmi berendezkedés elképesztő mértékben képes táptalaja lenni ennek a fajta viselkedésnek. És ez - azon felül, hogy velük is kicseszik - erőst gátjává válhat minden olyan próbálkozásnak, amely a helyzetet orvosolni kívánja. Addig nem is lesz itt nyugalom, amíg cigányok masírozhatnak, magyarok meg nem. Lehetett volna itt azt is csinálni, hogy a kormány hivatalos keretet ad ennek a civil kezdeményezésnek. Azt mondja, hogy csinálhatjátok, de mi majd megmondjuk, hogyan kell, és polgárőrséget farag az egészből. Csak az nem megoldás, amit most bohóckodik a kormányunk. Az nem. Kádári örökségnek tartom ezt a kényszert a társadalom aktivitásának letörésére. Úgy tűnik, a civil kurázsi csak akkor van ínyére a Fidesznek, ha ők a civil kurázsi, egyébként a társadalmi önállóság ijesztő és visszataszító dolog. Marhaság ez, az nem vitás! Ráadásul egy olyan helyzetben, amikor kevés a rendőr, rengeteget segítene csak az, ha az - akármilyen - garázda, renitens elem nem merne garázdálkodni, lopni, rabolni. Csak ennyi. Rengeteget. Persze félelemkeltés az, ha félnie kell attól, hogy nem lophat majd karalábét, meg tyúkot, meg amit talál, de aki ezt a félelemkeltést nem tartja vállalhatónak, az sürgősen gondolja át életét.

Címkék: fidesz bűnözés rendőrség roma csoport cigány sándor szélsőjobb balhé pintér cigánybűnözés gyöngyöspata polgárőr tömegverekedés masírozás

A bejegyzés trackback címe:

https://hetishaman.blog.hu/api/trackback/id/tr422883316

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

afejer 2011.05.09. 10:14:58

A legborzasztóbb - a félelem. Félünk tőlük, kerüljük őket, és ezzel gyönyörűen visszaélnek. Gátlástalanok és agresszívek (...más faj...) Visszaélnek "védett" helyzetükkel, hisz ha valaki visszaüt, vagy megpróbálja őket megállítani, az csak egy rasszista fajgyűlölő lehet. Ez egy ördögi kör. Nagyon nagyon szükséges lenne igen határozott kormányzati - vagy hatalmi fellépés a helyzet rendezésére. Fontos, hogy meg legyenek zabolázva, mert rohadtul - még ennél is jobban - el fognak harapózni, ha nem érzik az ERŐ-t, amivel nem lehet szembeszállni, hisz valójában gyáva népség. A kormánynak viszont mostanában legfőbb törekvése a már alig lézengő, egymást is megosztó ellenzék lejáratása, kiiktatása, így lassan, észrevétlenül diktatúrába csúszunk át (egyszemélyesbe). És lényegtelen marhaságokkal foglalkoznak, mint repülőtér átnevezés, kocsiban dohányzás, - a cigányproblémát képtelenek kezelni és megoldani - és még sok mást is... Az ujgurok csak azért jutottak eszembe, mert az ő helyzetük szinte kilátástalan, a kínaiak erőszakos asszimilációs törekvéseinek nincs lehetőségük ellenállni, a szabadságukért nem tehetnek semmit, hisz ha megmozdulnak, azonnal terroristáknak vannak bélyegezve. A kínaiakkal pedig semmilyen hatalom nem akar rosszban lenni.
A sámánhitről és a puruttyákról majd máskor, most így is sokat fecsegtem.
süti beállítások módosítása