Heti Sámán

Őszintén szólva fogalmam sincs, miről is szól pontosan ez a blog. Talán nem más, csak REAKCIÓ. (Kéne erre magyar szó)

Utolsó kommentek

HTML

Friss topikok

Ősmagyar Táltos Egyház

2009.10.24. 19:47 | ZeromorphemX | Szólj hozzá!

Ahogy azt Necrolepsia írta a bemutatkozó bejegyzésben, vallási jellegű dolgokról is véleményt formálunk ezen a blogon. A blog címe Heti Sámán, egyrészt azért, mert ez jutott eszünkbe, másrészt pedig, mert van is némi közünk a sámánizmushoz, bár ennek a pontos meghatározása még későbbre marad, a blog ugyanis, címe ellenére nem pusztán erről szól, hanem véleményeknek ad helyet. Pontos meghatározásra pedig szükség van, ugyanis a legtöbbeknek fogalmuk sincs arról, mi is az a sámánizmus.

Na de ha már a vallásnál tartunk, itt van ez a bizonytalan eredetű képződmény, az Ősmagyar Táltos Egyház, amely a magyar ezoterikus közösségek, és jobb-szerű oldalféleség imitáló labilis lelkületű egyének hiányos ismereteit, és gyenge idegrendszerét használva táptalajul egyre másra rontja a levegőt, bár még közel sem a szcientológia (ki sem lehet mondani ezt, a hülye Xenujukkal együtt, egyszer talán még helyet is kapnak itt) vagy egyéb förmedvények hatékonysági szintjén, de idegesítőségi hányadosuk meglehepően közelít ezekéhez, tekintve hogy éppen a magyar nemzeti oldalra telepedik rá furcsa, táltosnak álcázott, Kovács-Magyar András fejű ájtatosmanó kutikulába bújtatott otromba kullancsként, végre sikerült kikeverednem ebből a mondatból. Na most én mindenki vallását és meggyőződését tiszteletben tartom, legalábbis a magam módján igyekszem így tenni, de az én türelmem is véges. Hogy miért, annak egy részét a "Táltos Online"-nek nevezett informatikai agyf@szról bárki megtudhatja, a másik része itt és most kerül kifejtésre időm és energiám függvényében. Lássuk is, hogy miről beszélnek ezek az emberek.

Van ez a Kovács András, felvett nevén Kovács-Magyar András nevű fazon, főtáltos, vagy mi a bánat, aki mint minden New Age jellegű magánvallás saját képmására teremtődött ura és parancsolója, annak rendje és módja szerint az őt megillető személyi kultusz hevében saját magát a párszázezer évvel ezelőtt élt Szent Nándor reinkarnációjának tartja. Azt kell tudni mindenek előtt, hogy ezeket a "szenteket" azokon a neveiken nevezik, amelyiken a legnagyobb tetteiket hajtották végre, így lehet a párszázezer évvel ezelőtt élt Szent Nándor Jézus édestestvére, akinek persze názáreti reinkarnációja már a sokadik volt. A lényeg, hogy ez a tizenkét illető (nők és férfiak is vannak, a ráknak van kedve ideírni mindet) egyenesen az Istenanya és az Istenatya gyermekei és tőlük származnak a magyarok. Minden más nép teremtett nép, de mi persze egyenesen az Atyaúristentől származunk. Most mondjátok, hogy nem beszarás!

És ilyeneket mondanak, hogy "ősi magyar gondolkodásmód"! Mondja ezt egy ájtatoskodó kvázikeresztény klubvallás képviselője, aki a magyartól száz százalékosan idegen személyikultuszos, szenteskedő lótúrót tart magáénak. Őseink meg forognak a sírjukban. Ide vehetjük akár az összes "Jézus magyar volt" meg "A magyar ősvallás az őskereszténység"-hez hasonló agyrémet is. Őseink pusztai népek voltak. Sámánisták, amihez az Ősmagyar Táltos Egyház nevű agykiolvasztásnak természetesen semmi köze sincs. Ez szerencsére eléggé biztos, mivel sámánista (nem őskeresztény és nem őskovácsmagyarandrásista) népmeséink vannak, na vajon honnan a túróból, biztos a nemzetellenes hazaárulók mételyezték bele a népi kultúrába. Innentől kezdve tahát baromság minden olyan álláspont ami ezt megváltoztatná visszamenőleg. Egyébként miért is van rá szükség? Nekem ne papoljon hazaszeretetről az, aki a saját szája íze szerint akarja átírni a történelmet, egyértelmű, hogy ezzel csak önmagát akarja jobb színben feltűntetni, saját felmenőin keresztül. Ami pitiáner, primitív, és a legkevésbé sem magyar gondolkodásmódra utal. A hazaszeretet őseink tiszteletéről szól, nem arról hogy felhasználjuk őket, ki hallott már ilyet?! Aki magyar gondolkodásmódot akar, olvasson a sámánizmusról. Gyakorlatias, valóságtól el nem rugaszkodott hiedelemrendszer, legfeljebb az ateisták köthetnek bele azon a fronton, hogy eszerint léteznek szellemek. Egyébként az egész értelmezhetetlen keresztény ésszel, keresztény fogalmak szerint, mert a valóságban tapasztaltak szerint épül fel, talán spekuláció, elvégre hitvilág, viszont nem ideológia, nincs Biblia, sem Korán, sem tízparancsolat. Így van, gyakorlatias, igazi magyar szemlélet, amely lehetővé tette egy pusztai nép túlélését, nem pedig hagymázas baromság, mint ez az Ősmagyar Táltos Egyház. Ilyen agyrémeket kell elviselni a nemzeti oldalon, ahogy rátukmálják magukat a hagyományőrző, vagy bármilyen csoportokra. Az összes többi kereszténységet sámánizmussal keverő társaságról elmondhatnám ugyanezt, de ilyen vérforraló névvel más tudtommal nem merészeli illetni magát. Hiszen a táltosok valódi vallását a maga pontos formájában eltörölték. Csak annyit tudunk róla, hogy sámánizmus volt. Kinek lehet pofája egyáltalán letáltosozni magát ezek után?

· 1 trackback

Címkék: magyar vallás egyház ősmagyar andrás kovács szekta kultusz személyi sámán táltos zagyva sámánizmus szinkretizmus táltoshit táltosvallás

A bejegyzés trackback címe:

https://hetishaman.blog.hu/api/trackback/id/tr11472461

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Széljobb prognózis 2010.01.24. 17:07:48

A Budapest szomszédságában náculó kedves település tavaly város lett, bár pont úgy néz ki mint egy falu, sáros, kátyús utcák, járda csak elvétve, a portákon szárnyas kárál, birka béget, disznó bűzlik, csatorna sincs mindenhol, jobb helyekre szippantó j...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása