Heti Sámán

Őszintén szólva fogalmam sincs, miről is szól pontosan ez a blog. Talán nem más, csak REAKCIÓ. (Kéne erre magyar szó)

Utolsó kommentek

HTML

Friss topikok

A Sátánizmusról

2009.11.01. 19:49 | Necrolepsia | Szólj hozzá!

 

Ha valaki meghallja azt a szót, hogy sátánista, legtöbbször kételyek merülnek fel benne a megnevezett illetővel kapcsolatban, és annak épelméjűségét is megkérdőjelezi.Hát ezeket a kételyeket kívánom eloszlatni ezzel a kis tisztázati írással.

Tehát kit nevezünk sátánistának.Ők egyben egy teista vagy ateista mozgalom tagjai. A teista sátánizmus nézetei valóban torznak nevezhetőek, én most az ateista irányzatot emelném ki, mely Anton LaVey munkásságához kapcsolható. Itt nem a bibliai Sátánt imádják, mint azt tévesen hiszik sokan, hanem a Sátán alakja a követendő értékrendet jelöli.Az erős, független egyént jelképezi, aki önerőből boldogul. Tehát ezt összevetve a keresztény eszmékkel, talán azt kell mondanom, hogy ez az irányzat hasznosabb tulajdonságokkal ruházza fel követőit mint ellenlábasa. Míg a keresztények elvakultan követik egyházi vezetőiket, addig a sátánisták az egyéniségükre támaszkodnak,a sátánista önnmaga megváltója,nem valami külső erőtől várja azt, szélesebb látókörrel is rendelkeznek.Igen jól sejtitek ezek után, hogy ez egyfajta invidualizmus, de a legnagyobb értéket az élet jelképezi benne.

Ezek után felmerül bennem a kérdés, hogy vajon melyik vallási irányzat a helyes? Saját nézeteim szerint nincs szükségem egy felsőbb hatalomra, hogy megmondja mit hogyan tegyek, de úgyvélem másoknak is érdemes lenne fontolóra venniük, hogy milyen gyülekezet tagjaiként kívánják gyarapítani az agyhalottak sorait.

 

 

Címkék: ateista ateizmus mozgalom anton sátánizmus lavey

A bejegyzés trackback címe:

https://hetishaman.blog.hu/api/trackback/id/tr391491555

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása