Heti Sámán

Őszintén szólva fogalmam sincs, miről is szól pontosan ez a blog. Talán nem más, csak REAKCIÓ. (Kéne erre magyar szó)

Utolsó kommentek

HTML

Friss topikok

Gyűlölködés a magyar politikában - Jobb oldal, baloldal?

2010.03.04. 16:07 | ZeromorphemX | Szólj hozzá!

Igen, egy jó ideje kimaradt a Heti Sámán frissítése. Ennek több oka is volt, most viszont Zéró Morféma X visszatért egy aktuális (permanensen aktuális) kérdés kapcsán. Ez pedig az volna, hogy a magát balnak és/vagy liberálisnak nevező - valójában se nem bal, se nem liberális - média rendre szítja a feszültséget, miközben azt vágja az egyezményesen jobbnak nevezett oldal - kizárásos alapon, ha a balt lefoglalták - szemébe, hogy "nem úgy politizál, mint más országokban" mert - hogy oda ne rohanjak - "ellenségként kezeli az ellenfelet". Ez a mondat önmagában, kommentár nélkül is kisüti az ember toleranciareléjét, mégis mi a francról beszélünk itt?! Én a magam részéről nem szeretek különösebben politizálni, nem is érdekel. Na de most a Maszopot és kapcsolt részeit utálni, már réges régen túlnőtt a politizálás klasszikus értelmezésén, és nekem személy szerint ellenségeim. Ellenségei továbbá annak az érdekcsoportnak, amelybe tartozom - ez pedig a klasszikusan (tehát nem kiforgatva) értelmezett magyarság - ennél fogva eleve csak az a politikai oldal jöhet számításba, amelyik ezt képviseli. Ez ugyanúgy igaz, mint az, hogy az MSZP-t lecsukni is túlnőtt a politizáláson, és a klasszikusan értelmezett büntetőjogi eljárás. Az MSZP-t utálni egyébként nem ösztönös. Azt tanulni kell, senki sem születik úgy, hogy utálja a Maszopot. Mutatok egy kronológiai példát a tanulási folyamatra:

2002: Medgyessy D209 Péter májsztró megnyeri a választásokat egy rakás kolbászbólkerítés típusú ígérettel. A Fidesz szerint (!) ezek megvalósíthatatlanok és szétcseszhető velük a költségvetés. A Maszop-lakáj média lehülyézi őket. (Jelzem nem vagyok és nem is voltam fideszes. Csak kronologizálok)

2006:

1. Gyurcsány Fredaszter Ferenc igazmondó juhász megnyeri a választásokat, mondván, hogy a Fidesz végig hazudott, a gazdaság dübörög, stabil és nagy a jólét ...

2. megnyerés után kiderült, hogy igazából qrvára nem így van, és hogy ők hazudtak, nem a másik, de még ezt is csak egymásnak (!) A beszéd kiszivárgása után lehetett úgy csinálni, mintha ez az országnak szólt volna beismerésképpen (holott nem), illetve mintha nem csak saját megukról beszéltek volna (pedig de, érdemes végighallgatni a teljeset)

3. Mivel 1. pont választási törvény megsértésének minősült, a jobboldal illegitimnek minősítette a maszop kormányt: nem értették, hogy miért. Ezután nem mondtak le, nem írtak ki új választásokat, minden erre irányuló kezdeményezést demokráciaellenesnek minősítettek. Azok, akik választási törvényt megsértve kerültek hatalomra, és nem voltak hajlandóak figyelembevenni a közvéleményt. Azon túl, hogy a demokrácia védelméről való demagóg pofázás egyébként is MSZMP örökség, képesek lettek volna cinikusan elvárni, hogy vigyorogjunk ahhoz, hogy azok ülnek tovább a nyakunkon, akik az előbb is elkúrták. Nem barátaim. Aki elkúrta - mégpedig tudatosan - annak roló le, és haza szabad menni kapálni. És kerüljön olyan a helyükre, aki - még legalábbis - nem kúrta el.  A magyarországi gazdasági ágazatok szétverésén át addig a bolsi törvényig, amely meg akarja mondani, hogy mit gondoljunk egy történelmi eseményről, számtalan okunk van utálni őket (Ez utóbbi kapcsán nem/sem értek egyet a Fidesszel. Nem szabad erre reagálásul olyan törvényt hozni, amely tiltaná a kommunizmus bűneinek tagadását. Hülyeségre sosem reagálunk másik hülyeséggel, történelmi eseményről pedig NEM születik politikai dogma. Holokauszttól a piramisokon át a kommunizmus áldozataiig mindenki azt gondol mindenről, amit akar és/vagy tud, legföljebb hülyeséget gondol. A zsidók méltósága miatt meg oda ne rohanjak, ha az sérti őket, hogy valaki szerint nem - vagy nem úgy - volt az az izé. Engedtessék meg nekem, hogy baromira ne érdekeljen, ahogy gondolom egy normális zsidó sem ettől fakad sírva. Legközelebb majd a fitymám sérti améltóságukat?! Elegem van már a Turul és társai folyamatos vegzálásából is, itt ezek a hazai jelképek, és pont. Akinek nem tetszik, van hova mennie, viszlát.)

A ballib média folyamatos félremagyarázásaitól egyébként is föláll a sörte a hátamon. Egyébként akkor döntöttem el, hogy újra írni fogok a blogra, amikor a Maszop féle, általam előbb említett törvénysértő választási kampány kapcsán bírósági ügy lett a dologból, erre az ATV négy kreténje úgy adta ezt elő, mintha a Fidesz azért tett volna feljelentést, mert "az MSZP nem tudta teljesíteni az előre vállalt programot." Hát ugye nem azért. És az ATV közönségének meg ezt adagolják be.

A tököm tele van a marhaságokkal világos? Nem érthető, hogy miért kezeljük ezeket ellenségként? Hogy miért akarjuk lecsukatni őket? Amikor megelégedtünk volna azzal, hogy eltakarodnak a kormánytól, akkor arra nem voltak hajlandóak. Azon kívül, hogy köztörvényes bűncselekményért mindenkinek le kell ülnie a büntetését, ennek jelzésértéke is van: nem lehet velünk szarozni, gyerekek! Amikor a népszavazás volt, Gyurcsányék úgy tettek, mintha nem értenék a lényeget. "Azt mondták, nem akarnak fizetni." - kommentálta Fletó. De azért tudták, legalábbis a Szadesznél leesett: "Azt mondták Feri, hogy húzz a p*csába." így van, azt mondtuk. De csak nehezen akart eltakarodni. És lecserélték, és nem fogták fel, hogy miről van szó.


És hogy a Fidesznek nincsen programja? Általánosságban megfogalmaztak egy programot. Pontosabbra most nincs szükség, mert a legfontosabb programpont ezeknek a gennyládáknak a lecsukatása. Ebben a közhangulatban úgysem lehetne véghezvinni semmilyen reformot, vagy intézkedést. Tökrevágott vasút, egészségügy oktatás, és mindez cinikus körítésse? Harag jellemzi most a magyar közvéleményt. Jogos harag, ha valaki valamit tenni akar, ezt kell csillapítani. Az elkúrókat meg kell büntetni az elkúrásért és az arcátlanságért! Erről van itt szó, és ha majd ez magvan, akkor lehet az országban valami mást is csinálni. Lehetőleg olyan kormánnyal, amely nem a leépítéseket folytatná.

Világos?!

Zeromorphemix

· 1 trackback

Címkék: mszp fidesz szdsz mdf elkúrtuk szadesz jobbik jobb liberális ballib beszéd oldal maszop radikális bal őszödi libsi madef libnyák

A bejegyzés trackback címe:

https://hetishaman.blog.hu/api/trackback/id/tr281808978

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Igen-Igen MSZP | VBT version 3.0 2010.03.17. 00:30:49

Hát nem csodálatos?:))) Varga B. Tamás csodálatos szerzeménye! Ismét minden tiszteletem az övé;)Csak hogy ne kelljen keresgélnetek, az alábbi infóval lett közzétéve a YouTube-on:Prológus:Ez a dal egy ismert poltikai kampánydal paródiája. Minden so...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása