Heti Sámán

Őszintén szólva fogalmam sincs, miről is szól pontosan ez a blog. Talán nem más, csak REAKCIÓ. (Kéne erre magyar szó)

Utolsó kommentek

HTML

Friss topikok

Utolsó kommentek:

Aranyi Gábor 2017.01.08. 20:32:20

Képzett MAGYAR nyelvészként szívből köszönöm!
Más forrásokból érteni vélem Varga indulatát: a gazh Habsburgok felbujtása nyomán a M. Tudománytalan Akadémia DIREKT rongálja a nyelvi öntudatunkat, ezen keresztül az őstörténetünket (??) ugye a finnugrászat erőltetésével... Nos, szerintem MAGA VARGA CSABA az, aki agyrémeivel tkp. akár csak a "belegondolás/utángondolás" lehetőségét is elveszi az embertől mind nyelvi, mind történeti téren... Qui prodedst? - kérdi a művelt csángó (??!!!), ha tud latinul.... XD Kinek az érdeke, hogy NE derüljön ki a valódi őstörténetünk? Szerintem maga Varga úr az ellenség keze, aki betette a lábát... Rá kéne lépni, de nagyon... nagyon határozottan... XD

Bejegyzés: Varga Csaba és az Ősnyelv

GluckBalazs 2011.10.30. 08:36:31

Nincs igazad. A gyermekek utáni szavazati jog intézménye teljesen rendben van. A cigánykérdés nincs rendben. Szakítani kellene azzal gyakorlattal végre, hogy a kisebbség miatt a többség elvárható jogait is csorbítsák. A kérdéses szavazati jog gondolata mögött egy kifogástalan elképzelés van aminek semmi köze a cigánykérdéshez. Azt más eszközökkel kell megoldani. Nekem személy szerint semmi bajom nem lenne a cigányokkal ha nem lopnának, és dolgoznának. Ha ez így lenne az sem érdekel ha 10 gyerekük van ha el tudják őket tartani (ami tisztességes munkával kapásból kétségessé válna ugyebár) Tehát a cigány problémának sem nem az okozója, és a megoldása sem lesz az érintett szavazati törvény. Ha a cigányokra való hivatkozás miatt ebből nem lesz semmi, akkor semmi más nem történik, csak az hogy a tisztességes családoktól egy újabb lehetőséget vonnak el......

Bejegyzés: Demográfia, családi szavazás, miegyéb

afejer 2011.05.09. 10:14:58

A legborzasztóbb - a félelem. Félünk tőlük, kerüljük őket, és ezzel gyönyörűen visszaélnek. Gátlástalanok és agresszívek (...más faj...) Visszaélnek "védett" helyzetükkel, hisz ha valaki visszaüt, vagy megpróbálja őket megállítani, az csak egy rasszista fajgyűlölő lehet. Ez egy ördögi kör. Nagyon nagyon szükséges lenne igen határozott kormányzati - vagy hatalmi fellépés a helyzet rendezésére. Fontos, hogy meg legyenek zabolázva, mert rohadtul - még ennél is jobban - el fognak harapózni, ha nem érzik az ERŐ-t, amivel nem lehet szembeszállni, hisz valójában gyáva népség. A kormánynak viszont mostanában legfőbb törekvése a már alig lézengő, egymást is megosztó ellenzék lejáratása, kiiktatása, így lassan, észrevétlenül diktatúrába csúszunk át (egyszemélyesbe). És lényegtelen marhaságokkal foglalkoznak, mint repülőtér átnevezés, kocsiban dohányzás, - a cigányproblémát képtelenek kezelni és megoldani - és még sok mást is... Az ujgurok csak azért jutottak eszembe, mert az ő helyzetük szinte kilátástalan, a kínaiak erőszakos asszimilációs törekvéseinek nincs lehetőségük ellenállni, a szabadságukért nem tehetnek semmit, hisz ha megmozdulnak, azonnal terroristáknak vannak bélyegezve. A kínaiakkal pedig semmilyen hatalom nem akar rosszban lenni.
A sámánhitről és a puruttyákról majd máskor, most így is sokat fecsegtem.

Bejegyzés: Mi a baj Gyöngyöspatán?

ZeromorphemX 2011.05.07. 23:37:10

@afejer: Hasonlóan gondolom. A gyerekek utáni szavazati jogot böszmeségnek, Lass cikkének érvelését kockázatosnak és átgondolatlannak tartom. Pedig megoldást találni nagyon fontos lenne. Az ujguros ötlet jól hangzik :-) de ki venné át helyettük a cigányokat? Az a baj, hogy a cigány társadalom eleve alkalmatlan a fejlődésre és a civilizációra. Nem a bűnözőiket, és a söpredéket vetik ki magukból, hanem az a menő dolog, és éppen az értelmesebbeket, a kulturáltabbakat taszítják ki maguk közül.

Bejegyzés: Demográfia, családi szavazás, miegyéb

afejer 2011.05.03. 19:13:18

H!

A cigányok elburjánzásának problémája igen régi és nem csak nálunk. Az eddig kitalált megoldások használhatatlanok (pedig ötlet van bőven Pl: elszeparálni, elköltöztetni, visszaküldeni őket Indiába, lakatlan szigetre telepíteni.... Vagy taníttatni, támogatni) nagyon sajnálom azokat a területeket, ahonnan már kiszorították a magyarokat... Én legszívesebben kicserélném a cigányokat az ujgurokkal...Egyébként a gyerekek utáni szavazati jog képtelenség, hülyeség, a visszaélés biztos következmény.

Bejegyzés: Demográfia, családi szavazás, miegyéb

ZeromorphemX 2011.02.17. 12:58:09

@XoniX: Na igen, itt látható 'dögölj meg'-nél, hogy van igazság abban, amit mondasz a logikus érvelésről. De azért vannak ellenpéldák is szerencsére, és azért már megéri.

Bejegyzés: Csillagösvény - Varga Csaba - Ősnyelv - Agyrém - Hotáony nyelv

wannee/mayaa/du/ yaru (törölt) 2011.02.07. 20:11:59

Egyébként Budenz tudott magyarul-már No.-ban elkezdte tanulni a magyar osztálytársaitól, másrészt eleinte úgy vélte, hogy magyar nyelv a török nyelvek közé tartozik.
Mellesleg nem csak a finnugor nyelvekkel foglalkozott, hanem írt pl mandzsu és mongol nyelvtant is:

A mandsu nyelv alaktana

Rövid mongol nyelvtan
(ez fent is van a neten tothmo.hupont.hu/5/budenz-jozsef-rovid-mongol-nyelvtan )

Bejegyzés: Csillagösvény - Varga Csaba - Ősnyelv - Agyrém - Hotáony nyelv

XoniX 2011.02.07. 17:59:47

@dögölj meg: hozz fel 1 (EGY) konkret ellenpeldat Budencz-nel, hogy miert nem tetszik a munkassaga. Az nem er, hogy nem tudott magyarul, mert irrelevans. Ha esetleg olvasol is tole valamit rogton meglatod, hogy tudos volt, a szo klasszikus ertelmeben.

Bejegyzés: Csillagösvény - Varga Csaba - Ősnyelv - Agyrém - Hotáony nyelv

ZeromorphemX 2011.01.31. 16:28:27

@dögölj meg:
Nem vizionáltam semmit, olvasd el még egyszer, ez csak egy élcelődés volt. Azt írtad, hogy V. Cs. azt mondja, amit Berzsenyi, Kölcsey, Arany is mondtak, bezzeg azok csúnya gonosz másikok. Mondom akkor ennyi erővel csúnya gonosz elég sokak, hadd ne ismételjem meg őket, hozzátéve, hogy sem Berzsenyi, sem Kölcsey, sem Arany nem beszélt ilyesféle badarságokat. Mondjuk, ha vizionálnék, sem rajtam kéne leverned, hanem a jutyubos hülyéken, akik rászoktattak (volna, ha vizionálnék) arra hogy ilyesmire számítsak egy ilyen ellenvélemény kapcsán. Szó nincs arról, hogy "zsidó/bérencezést" vizionálnék, csak mutattam egy szempontot a hozzászólásod alapján. Felőlem beszélgethetünk értelmesen, semmi akadálya.

Bejegyzés: Csillagösvény - Varga Csaba - Ősnyelv - Agyrém - Hotáony nyelv

dögölj meg 2011.01.31. 10:47:08

Érdekes lelkivilágod lehet,ha egy ellenvéleményre rög-
tön zsidó/bérencezést vizionálsz . Beszélgethetnénk,de
a jelek szerint reménytelen.

Bejegyzés: Csillagösvény - Varga Csaba - Ősnyelv - Agyrém - Hotáony nyelv

ZeromorphemX 2011.01.30. 18:52:11

@dögölj meg:
Nézd, sem Berzsenyi, sem Kölcsey, sem Arany nem mondtak ilyen sületlenségeket. Az "Akadémiánk kanonizált dogmái"-val pedig legalább akkora blődséget írsz, mint amiket a videóban nem fikáztam, hanem tételesen megcáfoltam. De gondolom szerinted Anonymus, Kézai, Julianus barát, és Kőrösi Csoma Sándor is zsidó(bérence)k voltak mind egy szálig és az Akadémiánk kanonizálta dogmákat hajtogatták. Tévedésben meg csak akkor van igazság, ha legalább a mögötte lévő munka helyes. Vargánál az a legtrehányabb, igénytelenebb. Gusztustalan egy munka, az kétségtelen, emellett el is törül az a tény, hogy a végkövetkeztetései sem helyesek, ezt igyekeztem a videóban megvilágítani. Nézd el a gorombaságomat, de amikor pontosan végigmutogatom, hogy hol nem jó nem maga az elmélet, hanem annak már az alapja is, illetve próbálom megvilágítani, hogy mennyire minősíthetetlenül trehány módon kezeli a forrásokat, a "logikai kiindulópontokat", és hát mégis hogy lehetne ezekből helyes következtetést levonni: akkor erre ilyen kanonizált dogmás válasz nem válasz. egyébként van fogalmad róla, mit mondasz? Nem kevesebbet állítasz, mint hogy rajtunk magyarokon kívül mindenkinek van anyja csak úgy simán, míg nekünk, ha nem vagyunk a legüberebb, mindigittvolt akármicsodák, akkor nincs. Mert ezt te mondod a fenti hozzászólásodban, pont annyit állítasz, hogy ha esetleg a Vargizmusok nem felelnének meg a valóságnak, akkor mi automatikusan jöttment csürhe volnánk. át hogy a gyíkba' lehet így hozzáállni, már megbocsáss?! És igen, vannak az Akadémián kretének, meg még valszeg hazaárulók is, DE a tudományban normális esetben NEM LÉTEZIK, NEM IS LÉTEZHET SEMMIFÉLE "DOGMA". Persze nálunk hülyén folyik a történelemtanítás, azt gondolhatod, hogy a történelem állításokról szól. Azt gondolhatod, hogy történelem=állítások a múltnak arról a részéről, amelyben te még nem éltél. Nézd, a történelem tényanyag alapján felvázolt történet a múltról. Következtetések, elméletek, stb. Varga nem gyűjt adatot, "következtetései" pedig az ötletelgetés kategória alsóbb - bár fantáziadús - régióiban vannak. A videóban igyekeztem rávilágítani a tény, következtetés, elmélet, fantazmagória kategóriák közötti különbségekre. Bocs ha goromba voltam, velem előfordul, de már akkor sem véletlenül húztam fel magam, amikor a videót csináltam.

Üdvözlettel:
Zéró

Bejegyzés: Csillagösvény - Varga Csaba - Ősnyelv - Agyrém - Hotáony nyelv

dögölj meg 2011.01.30. 16:05:41

Varga Csaba azt mondja csupán,amit Berzsenyi,Kölcsey,
Arany mondtak a maguk idejében.Aztán jött doktor Saj-
novics,Hundorfer és Budenz /aki még magyarul se tu-
dott/ és elmagyarázták ,hogy mi van nekünk, de nem a-
nyánk ! Fikázás helyett érdemes lenne egyszer figyelmesen és előítéletek nélkül beleolvasni a témába,
mert az esetleges tévedéseikben is több az igazság,mint
Akadémiánk által kanonizált dogmákban.

Bejegyzés: Csillagösvény - Varga Csaba - Ősnyelv - Agyrém - Hotáony nyelv

XoniX 2011.01.20. 13:54:16

Csak pár napja futottam bele ebbe a gyöngyszembe, meg kell mondanom bearanyoztad a napom! Rég mulattam ilyen jól azon, hogy leoltanak valakit. Sajnos az ilyenekkel arcokkal nem lehet vitázni, mert a logikus érvelés lepattan róluk: első kézből tudom, a családban is van hasonló elvakult... :(
Feltettél a videóban egy költői kérdést, hogy miért fontos, hogy ki volt itt előbb?
A válasz a föld. Ez egy nagyon "fölhözragadt" szemlélet, de az a lényege, hogy aki előbb volt itt, azé a föld! A többiek csak jöttmentek. Nyilvánvaló, hogy ha sikerül bebizonyítani, hogy "mi" már 30000 évvel ezelött itt voltunk, akkor mindenki más, aki csak 2-3000 ezer éves számokkal dobálózik csúnyán lemarad. Józan ésszel ez nyilván hülyeség, de hát senki sem mondta, hogy ezeknek az illetőknek van olyan.

Bejegyzés: Csillagösvény - Varga Csaba - Ősnyelv - Agyrém - Hotáony nyelv

Djoko · http://djoko.freeblog.hu 2011.01.08. 00:07:59

Összességében tetszik, amit itt látok-hallok-olvasok.

A magyar népességgel nem az a baj, hogy csökken, hanem hogy öregszik. Arányaiban egyre kevesebben lépnek be a munkaerőpiacra, míg a nyugdíjasok aránya egyre növekszik. Az állami elosztó-kirovó nyugdíjrendszer pedig arra épül, hogy a jelenlegi nyugdíjasokat a jelenleg dolgozók nyugdíjjárulékából tartsák el, és amikor majd ők nyugdíjba mennek, akkor őket a majd akkor dolgozókéból fogják. Ebből következik, hogy egyre kevesebb pénzt kell majd (ehhez viszonyítva) egyre több felé elosztani. (Ebből meg az következik, hogy az állami nyugdíjrendszer fenntarthatatlan. Ellenben a magánnyugdíjpénztári rendszer, amiből az ember azt veszi ki, amit ő maga rakott bele, segíthetne, de ez most nem teljesen ide tartozik. )

Bejegyzés: Fogy a magyar

palatum 2010.11.28. 14:18:34

Üdv,jó a blog, lényegében egyetértek az itt elhangzottakkal, leírtakkal.
A népességfogyáshoz csak annyit fűznék hozzá, hogy amikor kimegyek az utcára és belém köt az, akit megkérek, hogy ne az út közepén cseverésszen a merdzsójában, vagy a BKV-n (ahol ugyebár több százan utazunk -> stressz, majd alább) egészen véletlenül sikerül valakinek neki menni, vagy a sarkára lépni, mire bocsánatot kérek, ő meg lekurvaanyáz, na hát akkor valahogy azt gondolom, hogy nincsen szükség 10 millió magyarra.
Na már most, korábbi biológiai tanulmányaim során éppenséggel tanultunk is ilyen szitukról, csak azok az állatok világában történtek meg.
Pl.: 1. A már említett önszabályozó rendszer -> ausztrál nyulak, meg békák esete.
2. Stressz, mely természetes módon, azaz hormonálisan állítja le mondjuk a majmokban a párzási hajlamot.
3. A szülők fals egyedeket hoznak létre, pl.: buzi cinegék, akik kínjukban (mert stresszhelyzetben születtek), a maguk neméhez vonzódnak (->lásd SZDSZ, melegfelvonulás, ...ezért nincs bajom a buzikkal, csak hagyjanak békén).
A stresszt pedig mi váltja ki? Például a helyszűke a territóriumon belül, a kajahiány stb.
Párhuzam: helyszűkében vagyunk (lásd BKV).
A furcsa csak az, hogy az ember, mint gondolkodó lény nem hagyja a természetet érvényesülni, hanem felülbírálja azt. Kezeli a demográfiát, kezeli a stresszt. Hmm. ...és mégis fogy a magyar.

Üdv mindenkinek és elnézést ha hosszú voltam.

Bejegyzés: Fogy a magyar

wannee/mayaa/du/ yaru (törölt) 2010.09.20. 02:26:24

Ez is jó volt.
Én Varga nádor-nadori elméletével foglalkoztam, de nem értem, hogy miért jó az, ha a nádor japán jövevényszó lenne...de ami a Varga által emlegetett japán szavakat illeti,
-nem léteznek
- léteznek, de tök mást jelentenek

A szótárban 5 perc alatt utána tudott volna nézni, de még erre sem volt képes :)
fubito.blogspot.com/2010/06/tevhitek-japan-nyelvvel-kapcsolatban2.html

Bejegyzés: Varga Csaba és az Ősnyelv

wannee/mayaa/du/ yaru (törölt) 2010.06.04. 14:01:11

Jó kis videó, örülök, hogy elkészítetted. Ez a Varga tényleg nagyon gáz....

Bejegyzés: Csillagösvény - Varga Csaba - Ősnyelv - Agyrém - Hotáony nyelv

FunkTazmagora 2010.02.14. 13:48:35

Nagyon jó lett a videó,végre valami ellensúlyozza azt a sok "alternatív" kitalációt.Csak az a baj,hogy egyesek szándékosan nem akarják elhinni azt,aki az elméletük ellen van,és mindenféle ügynöknek,meg hazaárulónak kiáltják ki.

Azt viszont még hozzáfűzném,hogy az etruszk nem indoeurópai nyelv ! Agglutináló szerkezetű,úgy mint a magyar,ezért is alapozták rá az etruszk-magyar rokonság teóriát.
Viszonylag nem sok emlék maradt fenn az etruszkról,de még az alapján sem lehet közös alapnyelvet rekonstruálni sem az indoeurópai nyelvekkel,sem a magyarral,sem más nyelvekkel.
Érdekes módon még a baszk és az ókori ibér nyelvek sem hasonlítanak rá.

Bejegyzés: Csillagösvény - Varga Csaba - Ősnyelv - Agyrém - Hotáony nyelv

Asta (törölt) 2010.02.10. 20:37:41

Nyilvánvaló példa a Nó színház „démontánca”. A Nó egyébként félelmes mennyire idegen mind látványban, mind hangzásilag. Ebben az idegen Nó táncban táncolnak szamuráj, női szerepek mellett lélekvesztett embereket is. Ilyen embert látni bizonyosan sokkoló. Viselkedésük igen jellegzetes. Rémisztő. Bármi jó neki, már nem lát különbségeket: gésához sem megy, célja és pénze az utolsó ami nincs. Tradicionális jelenet a démonfej levágása. A kardpróba.

Egy ilyen démonhoz kell azért a teljes kimerülés is. Amikor démont látsz, te magad ne lépj azért a sárba. Ő más belelépett.

Bejegyzés: Valódi ősi értékek